Не разрешават монтиране на ледена пързалка върху новия площад

Съоръжението може да бъде монтирано в Градската градина или на паркинга зад Мавзолея

В Плевен няма да се разрешава монтиране на подвижна ледена пързалка на централния площад "Възраждане". Преди реконструкцията и обновлението на площада e имало случай, когато за Коледните и Новогодишните празници е била допусната гостуваща пързалка. "Отсега нататък това е невъзможно, защото може да бъдат нанесени повреди на новата площадна настилка", категоричен е председателят на общинския съвет Дарин Ангелов.

Припомняме, че общинските съветници одобриха за първи път такси за отдаване под наем на терените в града за ползване от гостуващи пързалки. За функциониране на подобно съоръжение в централната част ще се заплаща най-скъпо - 1,25 лева за квадратен метър за месец. Извън центъра са определени четири зони, за които месечните такси са съответно 1,02 лв., 0,48. лв., 0,21 лв. и 0,06 лв. за квадратен метър.

До момента една фирма от Силистра се е кандидатирала да гостува в Плевен с ледена пързалка с размери 15 на 30 метра - от 10 декември 2014 г. до 28 февруари 2015 г.. Дали това ще стане, след като бяха приети таксите, не е ясно. Ако гостува, най-близо до суперцентъра съоръжението може да бъде монтирано в Градската градина или на паркинга зад храма-мавзолей "Св. Георги", предава БТА.