Такса "Паяк" в Плевен скача?

Предложената по-висока цена е изчислена за периода от 1 януари до 31 октомври 2014 г

Автомобилите, паркирани в нарушение, ще подлежат на високи глоби съвместно измененията в Наредба 17 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Плевен, съобщават от сайта на местната управа.

От 12 на 20 лв. с ДДС е предложението за увеличение в цената за поставяне на скоба на неправилно спрян автомобил. Предложената по-висока цена е изчислена за периода от 1 януари до 31 октомври 2014 г., като са взети предвид броя на поставените технически средства тип „скоба“ за един месец – средно 732, за поддържане на пътна маркировка, за гориво и други консумативи средно в размер на 14 650 лв. с вкл. ДДС за един месец.

Освен скок в цената за скобите, промените в Наредба 17 предвиждат и увеличение в таксата, която трябва да заплати шофьор, чиято кола е вдигната от паяк. Планира се увеличението да е и тук с 8 лв. или от 42 лв. на 50 лв. с ДДС.

Освен това се предлага и да има нова такса на нарушителя шофьор, когато той пристигне в момента, когато автомобилът му се вдига от паяк. В тези случаи ще се заплаща 30 лв. с ДДС, за да не бъдат откарвани колите до наказателния паркинг, където се начисляват по 2 лв. на час за престой.