Започнаха Коледните празници в Червен бряг

И елхата на Червен бряг грейна

Символичното начало на Коледните празници в Червен бряг по традиция бе поставено със запалване на светлините на градската елха, съобщават от местната администрация.

„Нека нейните радостни светлини ни напомнят за идващото Рождество Христово. Нека мрачните мисли, умората и тревогите отстъпят в душите ни място на надеждата, радостта и любовта към ближния. За да посрещнем Коледа и Нова година по-добри, по-състрадателни и по-човечни!”, с този призив се обърна кметът на Общината, Павлин Фильовски, след което всички заедно отброиха секундите предшестващи блясъка на Коледното дърво.

Церемонията по запалване на светлините на елхата беше съпроводена с пищни фойерверки и десетки издигнати в небето светещи фенери, дар от народния представител, ижн. Пламен Тачев. За празничното настроение на хората, дошли да споделят вълнуващия миг, допринесе и зрелищното изпълнение на Артистична формация за огнени изкуства „Феникс”.

Градската елха тази година, наред с многобройните светлинки, бе накичена с гирлянди и играчки, изработени от учениците от СОУ „Д-р Петър Берон”, ОУ „Хр. Смирненски”, децата от ЦДГ „Бодра смяна” от Червен бряг, ПГЗС „Ал. Стамболийски” от с. Чомаковци и ОДЗ „Пролет” гр. Койнаре. Коледния дух допълниха и дванадесетокласниците от ПГХТ „Юрий Гагарин” с вкусен кулинарен базар, представящ тяхната учебна компания „Сладък рай”, специализирана в производството на хлебни и сладкарски изделия.