Спартак 1996 в група с отбори от Павликени, Търново и Бяла Слатина

Спортистките са амбицирани да спечелят първото място в целия Северозападен регион

От спортния сайт plevensport.eu информират, че момичетата до 15 години на Спартак 1996 са попаднали в една предварителна група с тимовете на Павликени, Царевец (Велико Търново) и Чавдар (Бяла Слатина). Това отреди жребият за регионалната фаза на започващия шампионат в тази възрастова група. Четирите отбора ще се изправят един срещу друг в турнир, който ще се проведе в Павликени на 16 и 17 декември. Първите три състава в класирането ще продължат напред, като ще се включат в т.нар. финална шестица. Място в нея вече имат тимовете на Ботев (Враца), Бдин-Вида (Видин) и Импулс (Долна Оряховица), които вече изиграха своите срещи в другата група в нашия регион.

Турнирът се е провел през миналата седмица в залата на Математическата гимназия във Враца. Видинчанки се наложиха с 3:0 над волейболистките от Долна Оряховица. В тази група трябваше да се включи и тимът на Тетевен, но той не пристигна и така и трите отбора се класират за следващата фаза.

След мачовете в шестицата, които ще бъдат напролет, ще стане ясно кои тимове от региона ще вземат квоти за финалите на Държаното първенство, пишат от plevensport.eu. Плевенските момичета, под ръководството на треньорката Марияна Костова, са амбицирани да спечелят първото място не само в предстоящия турнир в Павликени, а и в първенството в целия Северозападен регион.