"Бизнесмен на годината" заслужи екипът на болница "Свети Панталеймон"

Почетната бронзова статуетка бе връчена от кмета проф. Димитър Стойков

"Бизнесмен на годината" получи екипът на болница "Свети Панталеймон" в Плевен, предава БТА. Тържеството, на което присъстваха около 200 от най-изявените представители на бизнеса в града, бе почетено от депутата Владислав Николов и областния управител Ралица Добрева.

Почетната бронзова статуетка бе връчена от кмета проф. Димитър Стойков на управителя на лечебното заведение д-р Йордан Георгиев. Журито е било впечатлено от факта, че болницата е създала със собствени инвестиции първия частен корпус за хемодиализа в Северна България. Тя е разкрила нови работни места като броят им е достигнал 180. Инвестираните средства са 2,7 млн.лв. Стоматолозите й са изработили и дарили на социално слаби възрастни хора от селата 369 зъбни протези.

Бронзовата статуетка "Инвеститор на годината" бе връчена на две фирми, благодарение на които с голяма чуждестранна инвестиция в Плевен се изгражда завод за кабелни системи за автомобилно оборудване.

На тържеството бяха отличени и фирми, които издигат международния престиж на плевенския бизнес, най-успешно развиващите се чуждестранни дружества, най-успешните предприятия от малкия и среден бизнес, както и няколко общински фирми, които имат принос за икономиката на града и създаването на работни места.

Церемонията бе съпроводена с благотворителен бал, на който бяха събрани 12 877 лева дарения. Те ще бъдат разпределени за подпомагане на талантливи деца от града.