Беленските военни проведоха занимание с петокласници (Снимки)

Ученици от Свищов се запознаха отблизо с „Калашников” и „Макаров”

Днес, 8 декември, военнослужещи от военно формирование 28880 – Белене проведоха занятие с ученици от V клас на СОУ „Николай Катранов” в град Свищов.

Целта на мероприятието, което бе организирано съвместно с Военен клуб – Свищов, е да се запознаят учениците с част от въоръжението в Българската армия и със задачите, които военнослужещите изпълняват по отношение на третата мисия на Българската армия - „Принос към националната сигурност в мирно време”.

В хода на занятието военнослужещите запознаха учениците със средства за химическа защита, с методите и способите за оказване на първа медицинска помощ и с характеристиките и устройството на автомат „Калашников” и пистолет „Макаров”. Военнослужещите, провеждащи занятието, бяха посрещнати с голям интерес от учениците, те мигновено грабнаха вниманието им и времето на срещата измина неусетно.

Занятията с ученици от училища в град Свищов ще се провеждат веднъж в месеца, съгласно график, изготвен съвместно с ръководството на военния клуб в града, съобщават от "Сухопътни войски".