Цената на бензина в Плевен скочи

Въпреки срива на световните цени на петрола, в България продължава разминаването в цените

Цената на бензина в Плевен се покачи до 2.60 лева за литър, съобщиха от „Телеграф“ след свое проучване. Това е една от най-скъпите за България цени за превоз. За повечето плевенчани ще стане скъпо удоволствие предприемането на дълго пътуване, тъй като цените в този район са изключително завишени.

Най-евтиният бензин е в Стара Загора – средно 2.10 лева за литър. В Пловдив е 2.19 лв.

Въпреки срива на цените на петрола на световните пазари, в България продължават да се отличават стойностите на литрите в бензиностанциите.

Дори в отделните градове се отбелязва голямо разминаване в цените, като има конкуренция и между отделните обекти в една и съща верига. Разликата от 20 стотинки на литър изглежда малка, но при пълен резервоар се спестяват около 15 лева.

От градските транспорти са категорични, че няма да намалят цените на билетите за превоз, защото дори и да поевтинеят горивата, то останалите компоненти са с висока цена – обслужването на автобусите, цените по автогарите, заплатите. Ако евентуално настъпи някаква промяна в цените, то първо ще засегне по-дългите курсове, твърдят хората от транспортни фирми.