Плевен посреща Международно изложение по пчеларство

13-тото Международно изложение-договаряне по пчеларство ще се състои през февруари

Плевен ще бъде домакин на 13-тото Международно изложение-договаряне по пчеларство, на което се събират производители от цял свят. Форумът ще се състои от 12 до 15 февруари 2015 г.

Пчеларската изложба се организира със съдействието на Министерството на земеделието и храните, Областната администрация и пчеларските съюзи у нас. В нея се очаква да вземат производители на мед, пчелни продукти, артикули за пчеларството от четири континента. Програмата предвижда представяне на най-новото в производството и технологиите в тази сфера, тенденциите в развитието на отрасъла, предава БТА.

Традиционно по време на изложението ще бъде аранжирана изложбата "Пчеларството - екология и плодородие. Пчелният мед - здраве и дълголетие". Областният пчеларски съюз обяви Международен конкурс за детска рисунка и пластика на тази тема като творбите ще се приемат до 6 февруари 2015 г. в "Партнерс "ЕКСП" в Плевен - площад "Възраждане"-1, офис 325. Конкурсът ще има три възрастови групи - от 3 до 5 г., от 6 до 12 г., от 13 до 16 г. Всяко дете ще може да участва с две рисунки и една пластика. Авторите на най-добрите творби ще получат грамоти и пчелен мед, а наградите ще бъдат връчени на церемония по време на изложението.