"Срещи на сляпо" с прожекция в Плевен

Главните актьори ще са гости в четири града, сред които и Плевен

"Срещи на сляпо" - с Голямата награда на "София филм фест - 2014" (СФФ), е първият грузински филм с разпространение в България след 1989 г., по екраните ще бъде от 19 декември, съобщават разпространителите от "Арт фест".

Те са подготвили изненада за киноманите - актьорът, който изпълнява главната роля във филма, Андро Сахварелидзе, и актрисата Мариам Антадзе ще бъдат гости за ексклузивните прожекции на "Срещи на сляпо" в четири града - Плевен, Стара Загора, Пловдив и София, съответно на 15, 16, 17 и 18 декември. Специалната прожекцията в столицата - в Дома на киното, е под патронажа на посланика на Грузия Зураб Беридзе.

"Срещи на сляпо" на Леван Когуашвили е филм за любовта. Тихо, неусетно, но уверено той завладява с естествения чар на своите герои, с топли споделени чувства, с усещането за странна предопределеност, очарова със забавни стечения на обстоятелствата и с интригуваща развръзка. Съвсем не е случайно, че получи три награди на 18-ия СФФ - Голямата награда за най-добър филм в Международния конкурс, наградата за режисура и на журито на ФИПРЕССИ, отбелязват разпространителите.