Пробация за кадър на Спортното, хулиганствал и тормозел ученици

„Идиоти, диваци”, „Вашта мама”, „Вашта мама, ще ви пребия”, крещял дванайсетокласникът из класните стаи

Т.С.Т. който е ученик в 12-ти клас в Спортното училище в Плевен, осъждан, е получил пробация заради хулиганско поведение. Наказанието идва след споразумение между страните за прекратяване на производството, се посочва в документите по делото.

През периода 15.09.2014 година - 17.11.2014 година включително, в град Плевен, при условията на продължавано престъпление, подсъдимият извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - в сградата на Професионалната гимназия по електроника и химични технологии „Професор Асен Златаров”- Плевен, по време на учебни занятия, отварял и блъскал входните врати на учебните кабинети и рушал учебно имущество в двора на гимназията. В Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване пък влизал в класните стаи, крещял и отправял нецензурни думи, псувни, заплахи и обиди: „Идиоти, диваци”, „Вашта мама”, „Вашта мама, ще ви пребия”.

На 12-класникa му е наложена пробация -  задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от една година с периодичност два пъти седмично; задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от една година; както и „Обществено порицание”, което да бъде изпълнено чрез прочитане по радиовъзел Спортно училище „Георги Бенковски”.

Разноски по делото не са направени.