УМБАЛ-Плевен подкрепя декларацията срещу насилието над лекари

За нападането и посегателствата над медицински лица трябва да се доведе до по-тежки присъди, уточняват от Асоциацията

От УМБАЛ “Д-р Георги Странски” съобщават, че са се присъединили към декларация на Асоциацията на Университетските болници срещу насилието над лекари. В декларацията се казва, че дискусията по този въпрос е изключително важна и трябва да се вземе решение. От плевенската болница ще подкрепят всяка мярка, която ще доведе до промяна и спокойствие при изпълнението на задълженията.

За нападането и посегателствата над медицински лица трябва да се доведе до по-тежки присъди, уточняват от Асоциацията. По тази причина те настояват за прилагане на закона с цялата му строгост, за налагане на наказания за всеки, който посяга на друг човек, в това число и над лекар. „Трябва да гарантират сигурността на работещите в Спешна помощ, в спешните отделения, в болниците”, настояват медицинските специалисти.

От Асоциацията подчертават, че приветстват всички усилия, които целят да се намерят механизми за гарантиране по-спокойната и сигурна работа на българските лекари. Плевенските им колеги убедително застават зад тази позиция.

„Подкрепяме категорично намеренията на министъра на здравеопазването Петър Москов за осигуряване на присъствие на охранителна полиция, заедно с медицинските екипи в конкретни невралгични точки, където влизат екипите на Спешна помощ“, завършват обръщението си към обществеността от Асоциацията на университетските болници.