Екшън край Луковит: 48-годишен стреля по банда за незаконна сеч!

Мъж от Червен бряг предотврати кражба на дърва

На 11 декември около 11,00 ч. на тел.112 е подаден сигнал от В. М. - 48-годишен от  Червен бряг, затова че същият е заловил 2 лица извършили незаконна сеч и натоварили камион с дърва в местността "Конски поляни" в землището на Луковит.

В РУП Луковит незабавно е бил сформирана група, която заедно със служители на ДГС село Лесидрен установили, че в имот - общинска собственост, М. П. - 39-годишен и Я. М. - 36-годишен - и двамата от Луковит, с помощта на техническо средство - моторен трион са нарязали около 6.56 пр.м.куб дърва за огрев, които в последствие са натоварили на товарен автомобил "ЗИЛ-157", собственост на А. В. - 61-годишен от гр. Ловеч.

При задържането на нарушителите В. М. е използвал огнестрелно оръжие - неустановена марка и модел, като е произвел изстрел и е спукал задна дясна гума на третата ос на товарния автомобил, след което е прострелял 1 бр. моторен трион марка "Хускварна-268" без №. Същият се е укрил и впоследствие е отказал да предаде законно притежаваното оръжие на служител на РУП Луковит.

По случая е образувано досъдебно производство.