Шофьорът инсценирал обира край Драгаш войвода

При личния обиск в дрехите на мъжа е открита пачка с 1000 лева, която той укривал

Мъж е инсценирал грабеж на бус, известиха от МВР. Касае се за случая край Драгаш войвода, за който ви съобщихме по-рано днес.

Вчера шофьорът е заблудил полицията, че е бил нападнат от трима мъже, които са откраднали от автомобила 14 000 лева.

В четвъртък вечерта в полицията е било получено съобщение от тел. 112, че около 18.00 часа на разклона за с. Драгаш войвода бил нападнат шофьор на лекотоварен автомобил "Мерцедес 312 Д", собственост на дружество с ограничена отговорност.

Пред пристигналия на място екип "потърпевшият" обяснил, че се е връщал от Велико Търново, където доставил на клиенти на фирмата 2.2 тона кашкавал. Срещу стоката получил 14 700 лева и съответните стокови разписки, които за по-сигурно той укрил под шофьорската седалка и потеглил обратно. По-нататък мъжът разказал как пътят му бил пресечен от автомобил с неустановено марка, друга кола спряла непосредствено зад него, оттам слезли трима мъже, които насила го смъкнали от микробуса, повалили го на земята и му сложили чувал на главата. По думите му, едва когато "нападателите" се оттеглили в неизвестна посока, той се престрашил да се надигне, минути по-късно установил и липсата на крупната сума и побързал да сигнализира в полицията.

След разказа на „жертвата на грабежа" експертите извършили оглед на мерцедеса, по който не открили никакви следи за престъпление.

При личния обиск в дрехите на мъжа е открита пачка с 1000 лева, която той укривал. Била потвърдена версията на криминалистите за инсцениран грабеж.

Мъжът, който е криминално проявен и осъждан, е задържан в полицията в Никопол. За случая е уведомена районната прокуратура. Продължава работата по документирането на престъплението, както и за установяването на местонахождението на останалата част от парите.