Осъдиха условно похитител на дете

Условна присъда за мъж, отвлякъл 17-годишен в Ловеч

С присъда от 11 декември състав на Плевенски окръжен съд призна подсъдимия И.В.И. за виновен в това, че на 30 ноември 2013 г. около 16,40–17,00 часа в гр. Ловеч отвлякъл  17-годишния Ц.П.Ц., за което е осъен на две години и шест месеца затвор, като на основание чл.66 от НК отлага изпълнението на наложеното наказание с четиригодишен изпитателен срок.

И.В.И. ще трябва и да заплати на гражданския ищец и частен обвинител Ц.П.Ц. чрез И.И.П., като негов родител сумата от 1000 лв. обезщетение за причинени неимуществени вреди, считано от 30.11.2013 г. до окончателното изплащане на сумата, като за разликата до 5000 лв. отхвърля иска, като неоснователен и недоказан.

Обвиняемият трябва да заплати и държавна такса в размер на 40 лв. върху уважения размер на гражданския иск по сметка на Плевенски окръжен съд и направените по делото разноски от досъдебното производство в размер на 200 лв. по сметка на ОД на МВР – гр. Ловеч, както и направените деловодни разноски в съдебното производство в размер на 160 лв. по сметка на Плевенски окръжен съд.

Присъдата може да се обжалва и протестира в петнадесет дневен срок пред Апелативен съд – гр. Велико Търново.