Плевен скочи в защита: Г-н Ананиев не е педофил, опозоряват го умишлено!

"Един учител се превърна в дъвка за телевизиите...", възмущават се плевенчани

Вчера Нова тв гръмна с репортаж, според който деца от плевенско училище обвиняват учителя си по рисуване в сексуален тормоз. Сигналът е бил подаден от една от майките на седмокласничка, а вече три месеца институциите се опитват да установят истината - има ли сексуално малтретиране от страна на Данаил Ананиев или е просто жертва на подла лъжа?

В интернет се надигна сериозна вълна от страна на колеги, настоящи и бивши ученици, както и близки на Ананиев, които поискаха да го защитят и да окажат морална подкрепа. Говори се, дори, че ще започне и подписка в негова защита.

Plevenutre.bg публикува част от мненията в заформилата се дискусия на сайта на Нова, в която 90 процента от коментарите са в негова подкрепа.

"Нагласена е тази история! Това са глупости и абсолютни нелепици. Опозоряват го публично и просто го съсипват умишлено. Дано някой потърси отговорност за нанесените морални щети, когато компетентните органи разследват случая и установят, че това е подла лъжа! Докога ще позволяваме подобни неща да ни се случват, а лъжците безнаказано да правят каквото си поискат", коментира негов колега в сайта на Нова телевизия, пожелал да остане анонимен.

"Г-н Ананиев е много добър педагог. Според мен това е клевета. Той е учил дъщеря ми 4 години. Хората който го познавват са възмутени от този репортаж. Става дума или за болни родители..... Или за лъжливи деца", пише Маринела Христова.

"Защо давате присъди на невинни хора? Потърсихте ли официалното мнение на разследващите органи? А каква е тази неправителствена организация, как е написала "потресаващия" си доклад, кой може да гарантира за обективността на всички написано? Опозирхте човека...", възмущава се Анета Микова.

"Лично аз съм бил възпитаник на г-н Ананиев преди около 20 и повече години. Само мога да кажа, че този педагог имаше супер подход и по никакъв начин не мога да повярвам, че това е вярно. Представете си, че попаднете в асансьор с едно 15-16 годишно тийнейджърче и то почне да вика: "Помощ, помощ, изнасилват ме!". Какво ще последва от тази ситуация за вас?", гласи друго мнение по въпроса от бивш ученик на Ананиев, подписал се като "Горд Заимовец".

"Това е най-добрия учител!! Пълна простотия е това!! Но комент за тези двечките. Никакъв проблем толкова години и сега...", развълнуван е друг потребител в сайта на Нова.

"Вече съм убедена, че всичко у нас е медийно изкривена простащина. Като бивша възпитаничка на СОУ "Стоян Заимов" и ученичка от 5-7 клас на г-н Ананиев, мога само да заявя, че целият репортаж е пълна простотия и да изкажа съчувствие на него и на страхотната и обичана от всички г-жа Генова за тормоза, на който ги подлагат...", гласи поредното плевенско мнение.

"Не ви ли е срам така да говорите за човека. Той има над 30 години стаж в това училище винаги е работел с малки деца и юноши. Ако имаше педофилски наклонности щеше да гръмне много отдавна, а не след 30 години или поне щеше вече да му е излязло име. Как могат тези майки да постъпват така, и как така двете момичета свидетелки са приятелки. Надявам се нещата да се изяснят, а не да бъдат унижавани невинни хора.", отбелязва друга плевенчанка.

"Един учител се превърна в дъвка за телевизиите?! Та той е художник и педагог, чиито възпитаници са печелили безброй международни награди. Не слагайте с такава лекота толкова категорични етикети!", казва Иванова.