В Плевен избраха "Жена на годината" и "Специалист на 2014-та"

Клиничният институт за репродуктивна медицина "Св.Елисавета" в Плевен връчи годишните си награди за 2014-та

Клиничният институт за репродуктивна медицина "Св. Елисавета" в Плевен връчи годишните си награди за 2014-та.

На тържествена церемония ръководителят на лечебното заведение доц.д-р Емилияна Конова съобщи, че през тази година са посрещнали от четири континента жени и мъже, които са потърсили подкрепа от екипа за разрешаване на свои репродуктивни проблеми. Близо 800 деца са се родили след ин витро процедури в Плевен.

"Годишните награди на института са наше признание и поклон към хората, проявили усилия, талант и отговорност в сферата на репродуктивната медицин", посочи доц.Конова.

Тя връчи отличието "Специалист на 2014 година" на медицинския лаборант Филиз Мехмедова, постигнала за 7 години високи умения в лабораторната практика, особено при въвеждането на новите ДНК-методи за изследвания.

Наградата в категория "Жена на годината" бе връчена на Величка Бошнакова, която през октомври е родила две момиченца. Майката е извървяла дълъг и труден път към своите деца, проявила е силен дух и себеотдаване в името на майчинството, отбеляза ръководителят на института.

Лечебното заведение традиционно е меценат на културата. Тази година бе присъдена награда на художника Иван Велчев - Йово в категорията "Плевенчанин на годината", за неговите постижения в живописта. Авторът е ценен у нас и по света - картините му са в галерии и частни колекции в Германия, Финландия, Италия, Холандия, Белгия, Швейцария, Унгария, посочи доц.Конова.