Деян Топалски подкрепи кампания срещу боевете с животни

ММА боецът от Плевен се включи в кампанията "Вотан - нов живот за питбула"

ММА боецът Деян Топалски е новото лице в кампания, насочена срещу боевете с животни, в частност с питбули, научи plevenutre.bg. Зад каузата стои сдружение "Вотан - нов живот за питбула", чиято дейност се изразява в спасяване на изоставени питбули, рехабилитация и обучение на питбули, използвани в боеве с животни.

Топалски се срещна с едно от спасените кучета, търсещи нов дом и освен фотоси, подари цялото си внимание и ласки на четирикракия веселяк, наречен Дрейк.

"Призовавам всеки, който има агресия за изразходване, да заповяда в залата или да си намери друг законен начин да я овладее. Не карайте кучетата да се бият вместо вас.", споделя плевенчанинът, който преди дни постигна победа на "Ultimate Pro Fight".

"Въпреки че боевете с животни са инкриминирани в страната ни и се наказват с до 5г затвор, все още има прекалено много хора, занимаващи се с тази садистична дейност. Хора, които не се страхуват, че могат да понесат предвиденото от закона наказание за действията си. Хора, които дори не знаят, че носят подобна отговорност. От нас, като общество, зависи да помогнем за справянето с този проблем и да имаме позиция.", допълват от сдружението.

Още за "Вотан - нов живот за питбула" може да научите в официалната им страница