Пускат нови бързи влакове от БДЖ

Те ще осъществяват удобни връзки за пътниците от Плевен с други влакове

Ново разписание на влаковете влиза в сила от днес, съобщават от „Холдинг Български държавни железници“ ЕАД. Голяма част от направените промени в новия График за движение на влаковете са съобразени именно с постъпили предложения и молби от страна на областни и общински администрации, друга част – с обосновани искания на редовни клиенти.

Предвиждат да се пуснат за движение два нови директни бързи влака между Русе и Бургас. Те ще осъществяват удобни връзки за пътниците от Плевен с други влакове на гарите Каспичан и Шумен .Така се подобрява свързаността с железопътен транспорт на пътуващите от Северна България с Бургас.

С влизането в сила на новото разписание ще бъдат пуснати в движение и два международни бързи влака между София и Будапеща, които ще пътуват през Румъния по моста „Нова Европа”.

При изготвянето на новата транспортна схема е предвидено движението на два нощни бързи влака по маршрута София – Карлово – Казанлък – Сливен – Варна и обратно. Към композицията на тези влакове ще бъдат включени и директните седящи и спални вагони.

Поради текущите ремонти се намалява скоростта за движение в различни участъци, някои композиции се движат по обиколни и съкратени маршрути или изцяло се прекъсва тяхното пътуване, информират от Холдинга.

Подробна информация за новия график на движение може да се получи от всички железопътни бюра и гари в страната.