Плашат с убийство лекар в плевенската болница!

Две години пробация за мъж, заплашил доктор с убийство на територията на болницата

Районният съд в Плевен е одобрил постигнатото между Районна прокуратура – Плевен и подсъдимия Н.М.А. споразумение за прекратяване на наказателното производство, според което обвиняемият е заплашил с убийство плевенски лекар!

Н.М.А. се е признал за виновен в това, че на 12 май 2014г.в Плевен, на територията на УМБАЛ „Д-р Г.Странски” ЕАД се заканил с престъпление против личността – с убийство спрямо длъжностно лице, при и по повод изпълнението на службата му и това заканване би могло да възбуди и възбудило основателен страх за осъществяването му, се посочва в документите по делото.

За извършеното от подсъдимият Н. М.А. престъпление, страните се споразумяват да му бъде наложено наказание „Пробация” при следните ограничителни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от две години, с явяване и подписване пред пробационен служител или упълномощено от него длъжностно лице, с периодичност три пъти седмично; задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от две години; безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на по 200 часа за срок от две години.

С престъплението не са причинени имуществени вреди. По делото няма предявен граждански иск и събрани веществени доказателства, по отношение на които да се постига съгласие с настоящото споразумение. Разноските по делото не са направени.

Подсъдимият Н.М.А. декларира, че е съгласен със съдържанието на споразумението, че разбира последиците от него, съгласен е с тях и се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред, както и че го подписва доброволно.

Определението е окончателно.