Обявиха победителите в конкурса „Петър Ковачев”

61 автори участваха в различните категории

На церемония в Арт центъра, предшествана от литературно четене на творби на именития плевенски поет и писател Петър Ковачев и спомени за него от приятели, бяха обявени наградените в петото издание на едноименния национален конкурс. Журито, председателствано от проф. дфн Светлозар Игов, и членове Марин Георгиев и Ваня Дочева определи победителите в различните категории сред 61 участници. Първа награда за поезия тази година не се присъжда, втората награда получи Роза Коцева от Бургас за „Казано на вятъра”, а трета - Мариана Дафчева /Асеновград/ за стиховете „На П. Ковачев”.

В категорията „Проза” наградата получи Кръстьо Раленков от София за произведението си „Калъч”, а в категория „Драма” - Оля Стоянова / София/, участваща със „Свободна позиция”.

Първа награда не се присъжда и в обявената за първи път категория „Журналистика/есеистика”. Две равностойни награди получиха Албена Тодорова-Радионова /Русе/ за „Ефектът на баничката” и плевенчанката Екатерина Георгиева-Панова за „Празни мисли на един празен магистрат”.

На церемонията присъства синът на Петър Ковачев - Роберт, и внуците на писателя.