Ще има ли в Плевен модерен стоматологичен център?

Дариха на Община Плевен 10 броя системи за звукова сигнализация

По време на пресконференция председателят на Общинския съвет – Дарин Ангелов обяви най-важните решения от поредната сесия.

За първи път писмено бе отредена точка от сесията за скитащите безстопанствени животни из града. „Досега нямаше регламент, по който да се действа“, заяви председателят Ангелов. Вече влиза в сила нов регламент – до 48 часа е сигнала за действие на реакция от ухапано или агресивно животно. Също така ще има санкции и за гражданите, които не спазват правилата и разхождат опасното си куче без наморник или без нужното обезпаразитяване. В този случай глобата е от 10 лв. За по-сериозните нарушения ще бъдат и по-високи глобите – от 50 до 300 лв., а при повторно и умишлено нарушение от 300 до 5000 лв.

Друго важно решение, обявено от председателя бе, че са дарени на Община Плевен 10 броя системи за звукова сигнализация от Лайънс клуб. Те ще предпазват децата и гражданите с увредено зрение през натоварените градски кръстовища. Звуковата сигнализация ще бъде монтирана на възлови кръстовища в Плевен. Очаква се монтажът да е готов през януари 2015 г.

В края на пресконференцията, провела се в пресклуба на БТА, Дарин Ангелов подчерта нуждата от модерен стоматологичен център. „Това е проблем за такъв голям град като Плевен, че няма такава услуга“. Засега инвеститор не се появява за такава знакова сграда и от Общината тепърва ще се надяват за реализирането на този бъдещ проект.