Четирима пилоти от Долна Митрополия с класна специалност

Четирима нови пилоти на „Pilatus” завършиха обучение в Долна Митрополия

В Учебна авиационна група „Георги Бенковски” – Долна Митрополия е завършил важен етап от летателната подготовка на четирима пилоти от формированията на ВВС, известиха от пресцентъра на групата.

Обучението е било на самолет „Pilatus” РС-9М и е преминало под ръководството на опитните пилоти - инструктори майор Даниел Аршинков, майор Валентин Иванов и капитан Тихомир Тодоров.

След като са достигнали необходимото ниво на подготовка обучаемите са били допуснати до изпит за присвояване на класна специалност „Военен летец - пилот ІІІ-ти клас”.

Изпитът се е състоял от теоретична част, специални и контролни проверки. Полетите по техника на пилотиране в зона сложен пилотаж и бойно използване на самолета, изпълнение на прехват, визуално опознаване и атаки по въздушна цел са били изпълнени за оценка „Отличен”.

Придобиването на класна специалност е много важен етап от професионалното изграждане и повишаване на бойните способности на летците от Военновъздушните сили, добавят от УАГр. „Георги Бенковски“.