С грандиозен спектакъл ФА "Мизия" отбеляза 35-годишнината си (Снимки)

Препълнената зала на театъра дълго аплодира изпълненията на танцьорите

С двучасовия грандиозен спектакъл „Хубост за бъдни времена” Фолклорен ансамбъл “Мизия” при читалище „Съгласие” отбеляза 35 години от създаването си. Препълнената зала на театъра дълго аплодира изпълненията на малките, големи и още по-големи танцьори, които под ръководството на главния художествен ръководител Михаил Денев и хореографа Биляна Денева показаха красотата на българския фолклор.

Зам.-кметът Стефан Петков прочете поздравителен адрес от името на община Плевен. По повод 145-годишнината на читалище „Съгласие 1869” и 35 г. от основаването на ФА „Мизия”, той връчи почетния плакет на общината на юбилярите.

”Удовлетворени сме, че този художествен проект на читалище „Съгласие” защити своите достойнства и заслужи партньорството на община Плевен чрез оказаната финансова подкрепа от нейна страна. Убедени сме, че няма сърце, което да не трепне от ритмите, думите, стъпките на нашия фолклор. Всички ние заслужено можем да се гордеем с ансамбъл „Мизия”, се казва в поздравителния адрес.

Секретарят на читалището Маргарита Лазарова още веднъж благодари за помощта на всички, които през годините са подкрепяли дейността и изявите на художествените колективи при културния институт.

След финалния танц, в който заедно на сцената танцуваха две поколения танцьори на „Мизия”, ръководителят и създател на ансамбъла Михаил Денев излезе на сцената и се поклони на своите възпитаници. Това изкуство е простичко, но ти трябва много култура, за да го разбираш, цитира той думите на Филип Кутев.