Плевен ще е домакин на научно-практическа конференция през 2015-та

Целите и приоритетите са насочени към превръщане на детските градини в образователен модел за учене през целия живот

Плевен ще е домакин на Осмата научно-практическа конференция по предучилищно образование „Водим бъдещето за ръка” през април 2015 г. Това съобщиха от Регионалния инспекторат по образованието. Конференцията ще бъде посветена на Европейската година за развитие.

Конференцията има за цел да утвърждава предучилищното образование като важна и съществена част от образователната система, да популяризира добрия педагогически опит и творческите успехи на учителите, осъществяващи предучилищното възпитание и подготовката на децата за училище. Това ще е непрекъснат процес на приемственост, развитие и растеж на личността през основните етапи на българското образование.

"Плевен и Плевенска област имат своите успехи в развитието на предучилищното образование, не само чрез съхраняване и обогатяване на традициите в българското образование, в нови измерения, но и в реализирането на съвременни образователни политики, отворени към външния свят и насочени към осигуряването на целите за интелигентен и устойчив растеж и развитие на образователната система", коментира Албена Тотева, началник на РИО.

"Едни от целите и приоритетите на регионалната образователна политика в Плевенска област са насочени към превръщането на детските градини в образователен модел за учене през целия живот, като осъзната необходимост всички заедно да носим отговорност за нашето настояще и бъдеще чрез образованието като ценност", добави Тотева.