МВР-Плевен с подаръци за деца на загинали служители

8 деца на загинали и пострадали служители от системата на МВР получиха подаръци

8 деца на загинали и пострадали служители от системата на МВР в Плевен получиха подаръци в благотворителна кампания, съобщават от полицията.

За единадесета поредна година държавата и частни фирми се обединиха, за да направят, по-щастливи Коледните и Новогодишните празници на децата, чиито родители са загинали или пострадали в борбата с престъпността, за да осигурят безопасността и сигурността на другите. Дарението бе връчено лично от директора Венцислав Катинов, който пожела на младите синове и дъщери на загинали и пострадали колеги, да пазят и градят духовните ценности на нацията ни и да следвате примера на своите родителите за всеотдайност и смелост в защита на правата и свободите на българските граждани.

Директорът Венцислав Катинов им пожела весели Коледни и Новогодишни празници и ги увери, че той самият и колегите му в областната дирекция са готови да им помогнат с каквото могат, винаги когато имат нужда. Катинов пожела щастие, здраве и много успехи в училището и живота на осемте деца.

Подаръци получиха Момчил Яворов Цветков, син на главен сержант Явор Цветков, загинал през 1994 година. На 3 май 1994 година полицай Цветков е изпратен за отреагиране на сигнал за въоръжен грабеж на бензиностанция край Плевен. Патрулният автомобил незабавно се е отправил към мястото на инцидента за предотвратяване на тежкото престъпление. На кръстовището край база КАТ – Плевен колата се е поднесла и се е ударила в насрещно движещ се автобус „Чавдар”. При катастрофата служителят Цветков е получил множество тежки травми, станали причина за смъртта му на 4 май в Плевенската болница.

Ден по-късно – на 5 май 1994 година е починал и главен сержант Митко Георгиев, ранен при същия инцидент. Неговият син - Антонио Митков Георгиев, също получи коледни дарения.

Елица Тодорова е дъщеря за загиналия при катастрофа край Долни Дъбник на 8 юни 2007 година инспектор Валентин Тодоров.

Христа и Бетина Спасови са деца на полицай Светослав Спасов от РУП Левски. Той е ранен през 1999 година. В нощта на 11 май при задържане на неизвестни лица, отказали да изпълнят полицейско разпореждане и опитали да осуетят проверка, той е прострелян.

Татяна Калоянова Бонева е дъщеря на загиналия на 27 януари 2008 година полицай Калоян Бонев.

Красимир и Ивона Накови са деца на старши сътрудник при Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Плевен загинал на работното си място на 4 февруари 2008 година.

По сметките на всяко от тях са приведени по 250 лв., набрани в рамките на Националната благотворителна кампания за подпомагане на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните си задължения служители на МВР. Подаръци – ваучери на обща стойност 500 лв. децата получиха и от основните спомоществователи в кампанията “Технополис” и “Билла”.