Детският радиохор се оплака на СЕМ заради скеч в „Шоуто на Слави“

В предаването се подиграха с акад. Христо Недялков, твърдят възпитаниците

Семейството на маестро Недялков е възмутено от пошлия текст, с който в “Шоуто на Слави” са изпяли песента “Зимна песничка”. Хористи от Детския радиохор и почитатели на Христо Недялков са изпратили протестно писмо до Съвета за електронни медии, до главния изпълнителен директор на bTV и до водещия Слави Трифонов.

В писмото си те пишат:

“Подигравката с паметта и творчеството на акад. Христо Недялков в предаването “Шоуто на Слави”. На 15 декември в ефира в изпълнението на “Ку-ку бенд” и Слави Трифонов е прозвучала една от най-популярните детски песни на маестрото - “Зимна песничка”, но не с текста на Димитър Спасов, а със следната интерпретация: “Над смълчаните полета пеят траурни звънчета. Черна катафалка мина, Дядо Мраз почина...” „Нито Маестро Недялков приживе, нито неговото семейство след неговата кончина са давали съгласие да бъде използвана музиката на "Зимна песничка" в такъв пародиен вариант.“

Синът на Маестро Недялков също изрази възмущението си в писмо, което в понеделник публикува на стената на Детския радио хор във Фейсбук, пише "Блиц".

Точно този вариант на песента всъщност е доста стар. Първи започват да го пеят още от Ку-ку през 1992-ра година. Песента е част и от албума "Ръгай чушки в боба" Не е ясно обаче защо от Детския радиохор са решили да протестират чак сега.