Топлото време изкара плевенчани на предколеден шопинг (Снимки)

Освен слънчевото време, нека повод за много усмивки да бъде и Рождество Христово, защото Коледа е състояние на духа

Plevenutre.bg установи, че масово градът се е превърнал в малък мегаполис и по всички улици, пешеходни зони, паркове и заведения гъмжи от народ. Целта е ясна – предпразничното настроение е дало повод на всички да се отключи касичката и смело да харчат своите пари. Особено в градските центрове като молове, малки и големи тичат с торби чанти, бързайки да зарадват своите близки. Шумотевицата е голяма и стотинка да се опусне на земята, няма да се забележи.

Това пък е чудесен повод за всички магазини, които с широко отворени врати поемат нуждаещите се пазаруващи. „Всичко бързо се изкупува, хората в последния момент пазаруват“, доволно възкликва продавачка в известен магазин за дрехи.

Точно това е и най-благоприятният период на „джебчиите“ да покажат таланта си и да ошушкат който им попадне. Затова от полицията предупреждават много да се внимава в препълнени пространства, защото крадците са умело креативни и имат всякакви техники за преджобване. Обикновено ходят на групи от по 2-3 жени с малко дете, една заговаря жертвата, а друга претърсва чанти и джобове.

Слънчевото време и пролетните температури също са причина хората да прекарат деня навън. Утре на Коледа се очакват отново топли градуси, а положението с масовото изливане на хора по улиците ще остане същото като днес. Това ще е една от най-топлите Коледи, прогнозират българските синоптици.

Освен слънчевото време, нека повод за много усмивки да бъде и Рождество Христово, защото Коледа е състояние на духа, а не на материалното.