РИМ-Плевен готви разнообразни събития през 2015-та

"Всички цели, идеи и визия на музея са едни мащабни задачи", заяви новият директор Владимир Найденов

"Всички цели, идеи и визия на РИМ-Плевен са едни мащабни задачи, които не могат да станат за една година. Тези цели трябва да се гонят приоритетно". Това каза за Агенция „Фокус” директорът на РИМ-Плевен Владимир Найденов.

„Трябва да се гонят целите, които са близки до поетапното развитие на визията, за да може да се достигне крайния положителен резултат за развитието на институцията”, коментира той. Според него, като основни задачи пред музея стоят създаването на планове за популяризация и реклама на музея и обектите на територията на плевенска област, които са както археологически, така и природни паркове.

От думите му, стана ясно, че мероприятията, които ще провежда музеят през следващата година са ясни, защото те са рутинна работа.

„По значими дати в календара на музея са 14 февруари -„Деня на Археолога”, когато ще организираме изложба с проучванията на колектива на РИМ-Плевен през последните две години. След това май месец предстои да бъде открита Нощта на музеите. През есента ще се отбележат годишнините от участието на България в Сръбско-българската война, както и влизането на страната в Първата световна война, също така и Европейската нощ на прилепите. Разнообразни като тематика ще бъдат събитията през следващата година”, допълни още Найденов.