Жената на самозапалилия се мъж от Койнаре роди момченце (Снимки)

Майката има нужда от спешна помощ - останала е без средства и подслон

Жената на самозапалилия се мъж от Койнаре роди здраво и красиво момченце навръх Коледа. Бебето е проплакало точно в 17:31 в болницата в Червен бряг. И бебето и майката са в добро здраве, съобщиха колегите от БЛИЦ.

Plevenutre.bg припомня, че 30-годишният Тодор Бързашки се поля с бензин на 11 ноември и се запали в семейната къща в Койнаре пред бременната си жена. Той бе настанен в плевенската болница със 70% изгаряния, а след това прехвърлен в "Пирогов", където претърпя операция за изрязване на некрозиралата тъкан.

Според роднини Тодор от 2 месеца преди крайната стъпка бил в тежка депресия и страдал от мания за преследване. Напоследък дори се обаждал на тел. 112, че е преследван ту от тайните служби, ту от извънземни. Не е лекуван за психическите проблеми, твърдят местните.

Тодор живеел с жена си, която му довела 3 деца, и с майка си. Той бил безработен, майка му карала на социални помощи. Пожарникарите от Червен бряг загасили огъня, който изпепелил 150 квадрата покрив и покъщнина, уточниха тогава плевенската полиция.

"След инцидента майката, 7-годишният й син и бебето останаха без подслон и без семейство. За момента те живеят в нас. Майката има нужда от голяма подкрепа за отглеждане на малкия си син Христо, който се роди на връх Рождество Христово. Кошче, количка, дрешки и каквото още прецените, че е необходимо за отглеждането на едно новородено дете", призова Христо Гешов във Фейсбук, който уточни, че майката и бебенцето ще бъдат изписани на 29 декември, понеделник. Гешов стана известен, след като разпространи, че е хроничен носител на вируса на хепатит В с усложнения цироза на черния дроб. Той е публикувал и снимки на мъника в социалната мрежа.