Над 90 машини се грижат за плевенските пътища (Снимки)

Не са допуснати снегонавявания и преспи в Област Плевен

В Плевен продължава обилният снеговалеж, но въпреки това основните пътища в града и областта са проходими. На този етап не са допуснати снегонавявания и огромни преспи, които да възпрепятстват движението.

Над 90 снегопочистващи машини са ангажирани, за да поддържат шосетата в област Плевен, отбелязват от Агенция "Пътна инфраструктура". Обработени са основните направления - Плевен-София, Плевен-Русе и Плевен-Ловеч.

Над 60 са машините, които чистят снега на територията на Община Плевен. В I - жк „Сторгозия”, Девети квартал, жк „Мара Денчева”, жк „Кайлъка” и централната градска част, работят двадесет и една машини и автомобили на „Инжстрой” ЕООД. Уличните и тротоарните настилки ще се третират с индустриална сол и пясък.

Пешеходната зона и пл. „Възраждане” ще се обработват единствено с екоразмразяваща сол. В участъка няма да влизат тежкотоварни специализирани автомобили. Зимно почистване в жк „Дружба” и района над бул. „Хр. Ботев” - Район II, осъществява „Чистота” ООД с тринадесет машини.

Индустриална зона поддържа „А.С.А. България” ЕООД, която разполага с петнадесет машини и автомобили.

Общинската пътна мрежа, обхващаща пътищата до селата Ралево, Ласкар, Николаево, Бохот, Тученица, Радишево, Пелишат, чисти „Инжстрой” ЕООД с десет броя специализирана техника. ДЗЗД „Бека Транс” обхваща с пет машини и автомобили общинската пътна мрежа до селата Къшин, Брестовец, Къртожабене, Търнене, Ясен и Буковлък.