Изграждат депо за тролейбуси в жк „Дружба” за 7 млн. лв.

Сключен е договорът за изграждане на новото депо за тролейбуси в плевенския квартал

След отхвърлената жалба в КЗК приключи и делото във Върховния административен съд, заведено от участник в обществената поръчка за избор на изпълнител на пълен инженеринг за проектиране и изграждане на ново тролейбусно депо с капацитет 70 места за домуване на машини.

В резултат беше подписан последният договор за извършване на строителство в рамките на Проект „Интегриран градски транспорт на Плевен”, финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие”.

Спечелилата фирма - Обединение „Стройдепо-Плевен” – гр.София, ще изпълни обекта за десет месеца. Инвестиционната интервенция е на стойност 6 959 886 лв. с ДДС.

Теренът, на който ще се изгради депото за тролейбуси, е с площ почти 14 декара и се намира в източния край на II микрорайон на жк „Дружба”, на ъгъла между улиците „Александър Малинов” и „Трите бора".

Подходът към бъдещата площадка на депото е от изток, откъм ул. „Александър Малинов”, където минава трасето на тролеи No 5 и No 8, което това позволява безпрепятствено излизане и прибиране на превозните средства с нулев пробег.