Седем акта отнесоха нощните заведения в Плевен

Проверките ще продължат

Още вчера ви известихме за масовите проверки по дискотеките в Плевен. Днес от МВР излизат и официално с резултатите от акцията.

Проверките са направени за времето от 23.30 часа на 23 декември до 3 часа на 24 декември, от 23.30 часа на 26 декември до 02.30 часа на 27 декември и от 23.30 часа на 27 декември до 02.30 часа на 28 декември 2014 година.

Акценти на проведената специализирана полицейска операция са обезпечаване сигурността на децата на обществени места, както и ограничаване на престъпленията, свързани с наркотични вещества спрямо малолетни и непълнолетни лица. В акцията се включиха полицейски служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност", сектор "Противодействие на икономическата престъпност", група за охрана на масовите мероприятия и сектор «Пътна полиция» при ОД на МВР - Плевен, 01 РУП и 02 РУП.

Проверките са обхванали големите увеселителни заведения в града и в районите около тях.

За констатираните нарушения са съставени:по ЗБЛД - 5 акта за административни нарушения, по линия на пожарната безопасност - 2 акта, ТДНАП - констативни протоколи за лица без трудов договор - предстои издаване на актове; служители на ОБДХ са изготвили предписания за нередовно и неточно водене на записи към системата за самоконтрол, предстои проверка на документация и издаване на актове; от РЗИ са съставили констативен протокол на основание чл. 56 от Закона за здравето и ще бъде издаден акт за административно нарушение.

Проверките ще продължат.