Неправилно паркирани коли затрудниха снегорините в Белене (Снимки)

Снегопочистващата техника е в непрекъснат режим на работа

За да се ограничи опасността от пътни инциденти в зимните условия, кметът на Община Белене - Момчил Спасов, се обърна към своите съграждани с призива да се оттеглят неправилно спрените автомобили по уличното платно, защото затрудняват допълнително работата на снегорините.

Кметът заяви категорично в страницата си във фейсбук своите инструкции по този повод – спирането и паркирането на автомобили, зареждащи търговските обекти, да става на нужните за това места, без да се възпрепятства работата на снегопочистващата техника. С цел осигуряване на достъп на техниката и работниците на Общината апелират личните превозни средства при възможност да се паркират на обособените паркоместа или в гаражи. Всеки да почисти и обезопаси пешеходните подходи към дворовете, жилищните сгради и прилежащите тротоарни площи.

"Във връзка с усложнените метеорологични условия, продължаващия обилен снеговалеж и опасност от навявания и заледявания Ви уведомяваме, че Община Белене продължава приоритетно да почиства и осигурява нормално функциониране на основните пътни артерии, улици, пешеходните зони, както и осигуряване на достъпа до училищата, детските градини, Многопрофилната болница, медицинския център, спешна помощ.
Снегопочистващата техника е в непрекъснат режим на работа както в Белене, така и във всички населени места на общината, където за тази дейност пряко са отговорни кметовете на кметства.
Към момента пътищата на територията на община Белене са проходими при зимни условия. За пътните участъци от с.Деков по посока Плевен и по посока Свищов почистването се извършва от Агенция „Пътна инфраструктура”-Плевен, с които сме в непрекъснат контакт.?", казва още кметът.