Екип на РДПБЗН - Плевен спаси родилка по време на виелицата и падналия сняг

Жената била транспортирана в плевенската болница

Много автомобили закъсаха на 29 декември в областта заради виелицата и падналия сняг, съобщават от полицията. Екипи на "Пожарна безопасност и защита на населението" помогнаха за извеждането им и спасяването на пътниците и водачите с високопроходима техника, верижни машини МТЛБ и два спасителни автомобили „Щаер Пух” и „Скания 360П”.

Оказано е съдействие на закъсали граждани с МПС на 12 места. Евакуирани са около 60 човека. Инцидентите са били на главния път в района на село Гривица, на главния път в райжна на село Горни Дъбник, в община Левски след село Обнова в посока село Каменец; в община Гулянци в село Байкал; община Плевен между село Гривица и село Згалево; община Долна Митрополия между град Долна Митрополия и град Тръстеник; Община Долни Дъбник между град Долни Дъбник и село Горни Дъбник.

Своевременно родилка от здравната служба в Пордим бе транспортирана до МБАЛ «Д-р Георги Странски» в Плевен.

Помощ е оказана и на жител на село Горни Дъбник за извозването му до специализирания автомобил на отделението по «Хемодиализа» на главния път.

В три случая е оказано съдействие на ЦСМП - Плевен, като са транспортирани тежко болни от селата Гривица, Бъркач и Пордим.