Слави: Не се страхувам да вляза в политиката

Тв водещият призна, че чака подходящия момент

Слави Трифонов и сценаристите му изказаха своите впечатления от изминалата 2014 година. Тв водещият бе запитан от колегите си дали не обмисля впускане в политиката и защо не предприема подобна крачка.

"Не е ли ясно? Не може един човек. Така мисля. Колкото и да е качествен, силен, харизматичен и с правилните конструктивни идеи, тези и разсъждения... Не говоря за себе си, говоря по принцип... Не може един човек. Това е абсурдно, ако се разсъждава по тази посока, от който и да е човек. В шоуто е лесно. Във всеки един бизнес е лесно, защото той е ситуиран и организиран по много логичен начин, водейки до това наистина един човек да управлява и да взима решения. В политически план би следвало това да е министър-председателя, но всички механизми чрез които се движи държавата, всички подводни камъни, които са сложени в продължение на последните 25 години и на тоталитарното време, те правят подвластен на невъзможността да взимаш тези решения, които толкова лесно взимам начело на една малка група хора в професионален план", сподели Слави.

"Не се страхувам и това не е важната причина. Това не е въпрос на страх, не съм страхливец. По-скоро важната причина е, че все още, след толкова време от това, което правим заедно, не усещам тази енергия, сила и подкрепа у една голяма част от хората. Покрай това, което работим, сме много сетивни по отношение на това какво изпитват зрителите, които са и гласподаватели. Мисля, че една част от хората са силно обезверени, друга част са силно заблудени, и много малка част са готови на тази съществена подкрепа, от която държавата има нужда - независимо кой управлява. Защото това не е акт на един човек, това е акт на един народ. И когато този народ в голямата си част от своя състав е обединен и готов на един куп общи действия, които са градивни, тогава може да се появи личност. Пак казвам, не говоря за себе си", завърши Слави.