Плевенският окръжен съд с нов метод по ускоряване на работата през 2015-та

Оценката за работа на прокуратурата показва подобряване на дейността на разследващите органи

В Плевен е намален значително процентът на върнатите и на прекратените дела от съда през изминалата 2014 г., съобщават от БТА. Това говори за качеството на прокурорската работа, заяви окръжният прокурор Иво Радев.

В крайна сметка оценката за работата на прокуратурата се дава от съда и тази тенденция показва подобряване на дейността на разследващите органи, коментира той. "В последно време се наблюдава голяма активност и от страна на нашите европейски партньори - изпълнихме в края на миналата година седем европейски заповеди за арест на български граждани, които са издирвани в чужбина за извършени от тях тежки престъпления", допълни Радев.

Последният задържан на територията на област Плевен през 2014 г., е бил на високо ниво в йерархията на наркотрафика и трафика на хора. През миналата година се подобриха значително битовите условия за работа в Окръжната и в Районна прокуратура в Плевен, след като бе предоставен за ползване от тях един от етажите в Съдебната палата, каза окръжният прокурор.

По думите му през 2015 г. той ще изисква ускоряване на работата по делата - да не се налагат искания за удължаване на сроковете за разследване. "Трябва по-качествено и по-срочно да се случват нещата", посочи Иво Радев.