Спартак уреди 5 контроли за подготовката си

Плевенчани ще мерят сили срещу Дунав (Русе) и Ботев (Враца)

Футболистите на Спартак (Плевен) ще изиграят поне 5 сигурни контролни срещи преди началото на пролетния полусезон в Северозападната "В" група. Това стана ясно, след като от спортно-техническия щаб на клуба уговориха още 2 спаринга, съобщава plevensport.eu.

На 31 януари (събота) плевенчани ще премерят сили срещу 14-ия в "Б" група - Ботев (Враца). Все още не е уточнено къде ще се състои приятелският двубой, като най-вероятно той ще се проведе във Враца или в околността.

"Синьо-белите" договориха и контрола срещу водача в Североизточната "В" група Дунав (Русе), като мачът ще бъде на 18 февруари (сряда) в Плевен.

Oще в края на миналата година бяха уточнени и още три приятелски срещи, които ще изиграят плевенските футболисти. Първо на 24 януари (събота) в Плевен ще гостува хитът от първенството на втория ни футболен ешалон - Локомотив (Горна Оряховица). Спартак ще има и две проверки със свищовския Академик. На 4 февруари (сряда) момчетата на Бойко Цветков ще гостуват в крайдунавския град, а три дни по-късно "студентите" ще върнат визитата в Плевен.

Първата тренировка на Спартак ще се състои на 12 януари (понеделник), когато в 13.00 часа на стадион "Плевен" ще излязат всички налични футболисти, както и двете нови попълнения - нападателят Преслав Антонов и левият защитник Калоян Тодоров.