Полицията с поредни акции срещу незаконните цигари и тютюн

Униформените удариха търговци в Плевен, Гулянци и Ленково

8 кутии с цигари без бандерол и 1.900 кг насипен тютюн са иззели служители на ОДМВР - Плевен при специализирани операции по линия акцизи в град Плевен, град Гулянци и село Ленково.

От полицията съобщават, че на 7 януари от 9 часа до 16 часа е проведена акция за ограничаване на разпространението на акцизни стоки без бандерол на територията на Второ РУП - Плевен. При извършената проверка в района на пазара са установени трима улични търговци от село Буковлък. От 39-годишен е иззет плик, съдържащ насипен тютюн с общо тегло също около 0.450 кг. В 33-годишен е намерен плик, съдържащ тютюн с общо тегло около 0.450 кг. В 31-годишен е открит плик, съдържащ тютюн с общо тегло около килограм. Съставени са три акта за административни нарушения по Наредба № 14 на Община Плевен.

На същата дата между 10 и 12 часа и 15.30 и 17 часа при извършена проверка в магазин в село Ленково са установени 7 кутии с цигари без акцизен бандерол от марките - "My way" и "Паладиум".

При извършена проверка в кафене в град Гулянци е намерена една кутия с цигари без бандерол марка "Паладиум". Цигарите са предадени с протоколи и предстои съставяне на актове по ЗАДС.