Плевенчанин осъди комшия, който го набедил, че краде парно

1000 лева глоба наложи плевенският съд в куриозно дело

Районният съд призна подсъдимия В.С.Л. за виновен в това, че на 23 септември 2014 година в Плевен, нанесъл публично обида на Н.К.С., като му казал: „Ти крадеш парно. Дал си хиляда лева на съседката З., която те е хванала в тази кражба, за да си мълчи”.

В документите по делото се отбелязва, че В.С.Л. с освобождава от наказателна отговорност и му се налага административно наказание "Глоба" в полза на държавата в размер на 1000 лева.

Той е осъден да заплати сумата от 500.00 лв., представляваща размера на причинената неимуществена вреда в резултат на деянието, предмет на повдигнатото обвинение, ведно със законната лихва, считано от датата на увреждането до окончателното изплащане на сумата, като за разликата до 1000 лв. отхвърля гражданския иск като неоснователен и недоказан.

В.С.Л. ще заплати държавна такса съобразно уважения размер на гражданския иск в размер на 50 лева по сметка на Плевенски районен съд, както и направените разноски за адвокатско възнаграждение на Н.К.С., призоваване на свидетели и държавна такса в размер на 442.00 лева.

Присъдата подлежи на жалба пред Плевенски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.