Мащабна акция в Плевенско: Иззеха 2278 къса цигари без бандерол и 3 кила тютюн

Акцията се е провела на територията на област Плевен

Мащабна акция за ограничаване на търговията и разпространението на тютюневи изделия с незаплатен акция се проведе вчера на територията на област Плевен, съобщават от полицията. Проверките са обхванали търговски обекти и частни домове.

Служители на ОДМВР – Плевен са иззели три килограма с насипен тютюн, разпределен в различни по големина пликове и 2278 къса цигари без бандерол.

На 8 януари 2015 година в 10 часа е извършена проверка в търговски обект в село Пелишат. Установен е полиетиленов плик, съдържащ 16 броя запечатани кутии с цигари без акцизен бандерол - 6 кутии с марка "Diva" и 10 кутии с марка "Palladium".

В град Славяново при проверка на 56-годишен местен жител са намерени 2 кутии с цигари без бандерол с марка "Diva". Тютюневите изделия са доброволно предадени. Съставени са протоколи по ЗМВР. Образувани са административни преписки и материалите ще се докладват на Агенция Митници - Свищов за налагане на административни санкции по ЗАДС.

На 8 януари 2015 година за времето от 9 часа до 16 часа при извършената проверка в района на пазар са установени улични търговци от село Буковлък. От 39-годишна е иззет плик, съдържащ 500 грама насипен тютюн. В 53-годишна е намерен плик с 400 грама тютюн. В 37-годишна е открит плик, съдържащ 1.100 кг тютюн, а от 49-годишна са иззети 700 грама тютюн насипан в един плик. От 33-годишен е иззет плик, съдържащ тютюн с общо тегло около 300 грама. Съставени са пет акта по Наредба № 14 на община Плевен.

В 14 часа при проверка в къщата на 53-годишен в село Крушовене са намерени 9 кутии с цигари без бандерол от марка "Паладиум". Цигарите са иззети и се намират на съхранение в РУП-Долна Митрополия. Предстои съставяне на акт.

При претърсване на жилище в Никопол, обитавано от 41-годишен, са намерени 918 къса цигари неустановена марка и без наличие на акцизен бандерол. Уведомен е дежурен прокурор. Образувано е бързо полицейско производство за извършено престъпление по чл.234 от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай.

На 8 януари 2015 година за времето от 11 часа до 17 часа в кафене в Червен бряг са открити да се съхраняват в найлонов плик 30 кутии с цигари без бандерол - 20 кутии с марка "Turduoise" и 10 кутии с марка "Bohemi". В каварана за продажба на закуски в Червен бряг са установени в дамска чанта 11 кутии с цигари "Turquaise". Уведомен прокурор при РП - Ч.бряг. По случая е образувана полицейска проверка за престъпление по чл.234 от НК.