Плевенчанин в Париж разказа от първо лице за терора!

"Такива неща сме свикнали да ги гледаме само по телевизията", сподели Тома Горанов

Тома Горанов разказа за ситуацията във Франция, тъй като той се намира в Париж. В ефира на Би Ти Ви плевенчанинът сподели, че притеснението от случилото се в последните дни е обхванало всички.

"Терористични актове, един след друг... След първия хората не бяха така притеснени, но след втория, третия, четвъртия акт на насилие вече започна едно всеобщо притеснение и хората се питат къде и кога ще е следващия път, кои ще са жертвите... В един момент атакуват сатиричен вестник, който прави карикатури, а в следващия вече се стреля по невинни и се взимат заложници. Страхът и проблемът бързо станаха всеобщи. Хората ги е страх", коментира Тома във връзка по скайп.

"Хората, които са в по-близките квартали са по-притеснени. В моя квартал няма това усещане, но има едно нервно състояние. Много колеги и близки не си пуснаха децата на училище в тези дни, други пък не излязоха на работа. Туристите по центъра също видимо намаляха", добави плевенчанинът.

"Някои от медиите във Франция говорят за сложни схеми - сравняват случилото се с 11 септември, че може би сега щели да използват това като извинение за атака срещу арабите. Другите казват, че това е нелепо, откъслечно и няма да се случи повече. Едни обвиняват полицията, че не си е свършила работата, а други пък я защитават. Самият факт, че убиват полицаи и невинни в центъра на Париж е достатъчно притеснителен. Такива неща сме свикнали да ги гледаме само по телевизията и да са далеко от нас, а в един момент се случват на съседния квартал или улица", завърши Тома.