Духът на стария рок продължава да живее и днес (ВИДЕО)

Класиките на Deep Purple, Black Sabbath, AC/DC, Whitesnake и Bon Jovi продължават да са No 1

Какви са били хората на 70-те и 80-те години - щастливи рокаджии! Всички те помнят големите коси, кожените панталони и якета, които са неотделима част от стила на рока и неговите творци-музиканти. Духът на Rock & Roll продължава да живее в песните на групи като: Deep Purple, Black Sabbath, AC/D, Whitesnake, Bon Jovi и др.

Deep Purple Като основоположници на хард рока и хеви метъла, тази рок група е една от първите и най-известни в историята. Основана е през 1968г. От началото й до сега групата е сменяла цели 7 състава. Творенията им се състоят от множество албуми – студийни. Смята се, че името „Deep Purple” идва от любимата песен на бабата на китариста Ричи Блекмор.

Black Sabbath Групата е създадена през 1967г. в Бирмингам, Великобритания от четирима приятели под името “Polka Tulk Blues Band”. Стилът им бил първоначално от „джаз-блус”. След това името е сменено временно на „Earth”, но поради съвпада му с друга група решават да го сменят на „Black Sabbath”, по името на тяхна песен. Бандата преминава към другия стил - на истинския хеви метъл, като въвежда типичните за метъла хард звучене и мрачни настроения. Създадените албуми са от 1970г. до 1995г.

AC/DC Това е рок група от Сидни, Австралия. Тя е основана от двамата братя Малкълм и Ангъс Йънг, след като в началото на 60-те семейството им емигрира в Австралия. Първите си песни записват през 1974г., като поради това привличат и други към бандата. Придобиват световна популярност след световното си турне, особено в САЩ. Издаваните албуми са в периода от 1975г. до 2010г.

Whitesnake Групата е основана от фронтмена на „Deep Purple” Дейвид Ковърдейл през 1977г. Издаваните албуми също са с богата история - от 1977г. до 2011г. Да не забравяме, че България е имала честта да приюти не веднъж тези велики творци в периодите от 1977г. до 2011г.

Bon Jovi Това е американска рок група, кръстена на своя вокалист Джон Бон Джови през 1983г. Съставът й се състои от четирима музиканти, като през времето са имали кратки раздели. През периода създават студийни албуми, солови албуми на Бон Джови, Ричи Самбора и Дейвид Брайън, както и компилации.