"Вазовци" с отличия от състезание по история

Учениците на СОУ "Иван Вазов" показаха завидни познания по история на България

Петокласници от СОУ „Иван Вазов” завоюваха челни места на ,,Национално състезание по история на България‘‘, организирано от Педагогическа асоциация ,,Образование без граници‘‘ – град Стара Загора.

На 16 декември в училището се проведе първият кръг, в който учениците работиха по темата ,,Славяни и прабългари‘‘. Началният етап на състезанието представляваше тест със затворени и отворени отговори, както и разпознаване на снимков материал за бита, културата и живота на славяните и прабългарите. Участваха десет ученика от пети и десет от шести клас. Всички имаха амбициите за много добър успех и показаха много добри резултати, затова получиха грамоти за отлично представяне.

Всички с голямо нетърпение очахваха през коледната ваканция резултатите от състезанието. Класираните бяха обявени на 6 януари в зала ,,Европа‘‘, като директорът на училището Димитър Митев лично връчи наградите на класиралите се и грамотите на всички участвали, съобщиха от школото. 

Вторият кръг на състезанието ще бъде през месец февруари тази година на тема ,,Културата на българското Възраждане‘‘, а третият кръг – през месец април като се очаква той да е по темата ,,Войните за национално обединение на българите‘‘. Предвижда се и финален кръг през месец май тази година в град Стара Загора за учениците, получили най-висок резултат в два от кръговете.