С площадка за разделно събиране на отпадъци се сдоби Червен бряг

Осигуряването на площадката е най-евтиният начин да увеличи количествата отпадъци, предадени за рециклиране

Oбщина Червен бряг е сключила договор с местна фирма, притежаваща разрешение за осигуряване на площадка на територията на общината за безвъзмездно предаване на разделно събрани отпадъци от домакинствата.

С договора е осигурена възможност на жителите на общината да предават на площадката, отговаряща на всички нормативни изисквания. Тя е с площ от 8980 кв. м. В разрешението на фирмата са включени: разделно събрани отпадъци от опаковки, отпадъчни материали от хартия, пластмаса, метал, стъкло, негодни за употреба батерии, текстилни отпадъци, излезли от употреба електрически уреди, опасни отпадъци, обемисти едрогабаритни отпадъци и други видове отпадъци от домакинствата.

Осигуряването на площадката е най-евтиният за общината начин да увеличи количествата отпадъци, предадени за рециклиране, както и алтернатива на другите организирани системи за разделно събиране на рециклируеми отпадъци.

По повод влизане в сила на Решение № 11/10.07.2014 г. на Конституционния съд, Община Червен бряг уведомява гражданите, че на площадката по чл. 19, ал. 3, т. 11, се извършва предаване на отпадъци от черни и цветни метали (ОЧЦМ) с битов характер от физическите лица.

От общината съобщават, че е необходимо да се знае също, че съгласно чл. 38, ал. 4 разплащанията по сделки се извършва по безкасов път.