В Долна Митрополия и Долни Дъбник ремонтираха сгради по проект

Модернизираха сградата на Дирекция „Социално подпомагане” и тази на Община Долни Дъбник

Със заключителна пресконференция на 13.01.2015 г. от 10,00 часа в заседателната зала на община Долна Митрополия се финализира проект в рамките на Средносрочна рамкова инвестиционна програма (СРИП) по схема за безвъзмездна финансова помощ, разработен с цел осигуряване на подходяща и ефективна държавна социална инфраструктура чрез саниране и модернизиране на административните сгради.

Проектът „Модернизиране ДСП в общини Долна Митрополия, Троян, Ловеч и Червен бряг” е на стойност 189 476,32 лв., от които 161 054,87 лв. са финансирани от Европейския фонд за регионално развитие, а 28 421 лв. са съфинансирани от националния бюджет.

В рамките на този проект са извършени ремонтни дейности за модернизиране на административната сграда на Дирекция „Социално подпомагане” гр. Долна Митрополия, обл. Плевен, ул. „Ц. Матев“ №5 и на административната сграда на изнесено работно място – община Долни Дъбник, обл. Плевен, ул. „Ген. Ганецки“ № 2.

Осъществените дейности включваха: внедряване на мерки за енергийна ефективност, включващи топлоизолация, подмяна на дограмата – врати и прозорци, демонтаж, монтаж и боядисване на решетки, боядисване на фасадите на административната сграда в гр. Д. Митрополия, полагане на силикатна мазилка за цокъл, вътрешно боядисване на помещенията, в които е ситуирана дирекция „Социално подпомагане” Д. Митрополия.

Осъществените дейности в административната сграда на ИРМ Д. Дъбник включваха подмяна на дограма – врати и прозорци, гипсова шпакловка и боядисване на работните помещения.