От МУ-Плевен посетиха Лондон за среща с новоприетите британски студенти (Снимки)

Представители на МУ-Плевен проведоха среща-семинар в българското Посолство в Лондон

Представителите на МУ-Плевен във Великобритания за първи път организираха в българското посолство в Лондон на 10 януари 2015 г. традиционната среща-семинар между новоприетите студенти, техните родители и представителите на висшето училище.

Посланикът на Република България в Обединеното Кралство – Н. Пр. Константин Димитров изрази удовлетворение от факта, че Посолството ще бъде домакин на срещата на Медицински университет – Плевен с английските граждани. По този начин българският посланик и неговият екип дадоха ясен знак на признание за авторитета и позициите, с които се ползва образователната ни институция на територията на Великобритания.

Самият факт, че с новата кохорта чуждестранни студенти от Великобритания, техният общ брой в МУ-Плевен става общо 220, е показателен за засиления интерес на английските кандидат-студенти към англоезичния курс на обучение по медицина във висшето училище.

На срещата с новоприетите чуждестранни студенти и техните родители в Посолството на Р България Медицински университет - Плевен бе представен от екипа на деканата за чуждестранните студенти в лицето на доц. Ангелина Стоянова, зам.-декан на Факултет „Медицина” и експертите по приема на чуждестранни студенти Петя Радева и Мая Минова. Те изнесоха презентации за историята, традициите и структурата на МУ-Плевен, както и за учeбния план и методиката на обучението по „Медицина”. Целта на този тип срещи-разговори е чуждестранните студенти и техните близки да могат да повдигнат всички въпроси, които ги вълнуват относно обучението и града преди отпътуването си за България. По този начин ще се облекчи адаптирането им към новата и различна социална, културна и академична среда, в която ще прекарат следващите 6 години по време на следването си в МУ-Плевен.