Мистериозната смърт на бивш пожарникар потресе Николаево

Цигански терор цари в селото, подозират "ромска" връзка и в смъртта на Дечо Дичев

Смъртта на бивш пожарникар в Николаево потресе жителите на селото, научи Plevenutre.bg. 73-годишен мъж е бил открит мъртъв в дома си на 17 декември 2014г. Човекът лежал в единия край на леглото си и го намерили с изгорял ляв крак до хълбока и изпепелен десен до коляното. Остатъците му буквално тлеели. Къщата не е горяла, в печката имало съвсем малко пепел. Всичко изглеждало така, сякаш че някой умишлено е запалил леглото от единия ъгъл. Засега официалната версия обаче е, че мъжът се е задушил от дима.

Дечо Дичев бил с 25-годишен стаж в пожарната и постоянно давал съвети на съселяните си за огъня и как да боравят с него. Всички са убедени, че няма как да допусне битов инцидент с пламъци да отнеме живота му.

В същия ден щял да ходи до Плевен за рента от 60 дка на стойност около две хиляди лева. Тялото му открила негова братовчедка, с която щели да пътуват към града.

Впоследствие се установило, че от дома на Дечев липсват телефона му, инструменти и други вещи. Вратите били отключени, а лампите светели, което според съселяните му изключва версията "самозапалване". Лежал в единия край на леглото, все едно, че някой го нагласил в тази поза.

На сутринта на 17 декември жители на Николаево са видяли цигански каруци да препускат в галоп по улиците на селото в посока Беглеж.

Властите все още разследват случая и няма официална информация.

В последните месеци ромския терор над българите в Николаево е засилен и хората допускат "циганска" връзка и в смъртта на бившия пожарникар. "Постоянно има кражби и положението е тежко. Нямаме квартален. Има около 450 цигани, българите сме двойно по-малко почти вече. Превзеха ни! Страх ни е да спим!", сподели жител на селото пред Plevenutre.bg