Деветокласници от Койнаре обявени за доблестни граждани

Почетните отличия на средношколците бях съпътствани и с още награди

Областният управител на Плевен, Ралица Добрева, поощри благотворителната инициатива на деветокласниците от СОУ "Христо Смирненски" в град Койнаре. Тя отличи с грамота учениците, реализирали идеята за създаване на авторски филм. Със средствата от неговата прожекция на територията на училището са събрани 232 лева, с които бяха закупени коледни подаръци за възпитаниците на Центъра за настаняване от семеен тип в Червен бряг.

„Дядо Коледа – отмъщението” се нарича оригиналната авторска продукция, с която се прочуха учениците от койнарската гимназия. Благодарение на Интернет, тяхната новаторска инициатива бързо печели популярност, а със съдействието на Националното сдружение на сираците в България филмчето стига чак до Областия управител на Плевен. На 8 януари плевенският губернатор, придружен от Началника на Регионалния инспекторат по образованието - Плевен и председателя на НССБ Слави Михайлов, лично се срещнаха с децата. На тържественото събитие присъстваха също кметовете на Червен бряг и Койнаре, както и секретаря на Общината.

"Достойните българи са най-голямото богатство на страната ни. Вие извършихте не просто един дарителски акт, провокиран от творчески импулс. Вие дадохте урок по човечност. Адмирирам вашата креативност, добронамереност и всеотдайност. Гордея се, че достойни млади хора, с топли сърца и благородни помисли растат и се изграждат като личности в Плевенска област. България се нуждае от хора като вас!", с тези думи се обърна към учениците областният управител Ралица Добрева. Тя връчи благодарствена грамота и на директора на СОУ "Христо Смирненски" Даниела Цоньовска. Почетните отличия на средношколците бях съпътствани и с още награди – ваучер за посещение на боулинг зала „Галакси” и на панорама „Плевенска епопея 1877”.

Сред гостите в койнарската гимназия този ден бе и председателят на Областния комитет на футболния съюз в Плевен, Александър Димитров, който от своя страна подари на училищния отбор деветокласници нови спортни екипи.