Осъдиха луковитчанин, карал с над 240 км/ч по испанска магистрала (ВИДЕО)

22-годишният Айдън е решен да обжалва

Майтап коства книжката на 22-годишен българин в Испания. След като Айдън Здравков споделил в интернет клипче как шофира с 240 км в час, испанската полиция го намерила и само след няколко дни бил осъден – две години без право да шофира.

Момчето се свърза с Нова телевизия, за да каже своята версия. Внимателно вглеждане във видеото се вижда как кола го изпреварва, което поражда съмнение дали наистина е карал с 240км/ч? Въпреки това все пак съдът го е осъдил.

На първи януари 22-годишният Айдън и негови приятели се прибирали от дискотека и заснели този клип. Километражът показва 240 км в час. Само 8 дни по-късно става ясно, че майтапът ще му струва скъпо. Получава призовка да се яви в съда. Така е осъден - отнемат му книжката за две години. Айдън обаче е решен да обжалва.

Той е роден в Луковит. От осемгодишен живее в Испания заедно с родителите си. Женен е, има и малко дете. А в Луковит знае, че работа няма. Работата му е да транспортира мотори по цяла Европа и из Испания, но сега без книжка не може да работи и няма кой да му издържа семейството.