Новият площад "Възраждане" е с 4-годишен гаранционен срок

Над 5 милиона лева е била инвестицията за строителните работи

Инвестицията за ремонтните дейности за централната пешеходна зона и площад "Възраждане" е била над 5 милиона лева по ОП "Регионално развитие".  Обновлението на площадното пространство е струвало 3,7 милиона, а за модернизацията на централния градски фонтан - 822 хиляди.

Повече от декар са новите зелени площи. Двадесет стари и болни дървета са премахнати, две са преместени, а 122 са новите залесени. Новият килим от живи цветя е с площ над 330 кв.м.

Ново е осветлението на храма-мавзолей "Свети Георги Победоносец".

Общо 78 нови стълба са монтирани за осветлението на центъра на Плевен. Внедрена е система за неговото управление, която в бъдеще ще обхване цялото обществено осветление на града. Осем групи прожектори са монтирани в централния фонтан. Програмите за светлинните и водни ефекти имат много варианти, които се програмират чрез съвременно компютърно устройство. Като цяло реконструкцията, освен подобрен естетически вид и увеличена паркова площ, постига намалени разходи на вода и електроенергия.

Четири години е гаранционният срок за строителните работи. Повечето от материалите са произведени от австрийска фирма, доставката за фонтана е от Германия, а осветителните тела са италиански, предава БТА.